TRAGEDIJA: Dečak (8) spasao šestoro iz požara, poginuo spasavajući sedmog!
Foto: Facebook

Mali heroj

TRAGEDIJA: Dečak (8) spasao šestoro iz požara, poginuo spasavajući sedmog!

Planeta -
Tajler Duhan je izgubio život dok je pokušavao da izvuče svog ujaka invalida Stivena Smita (54) kog je čuo kako doziva pomoć iz zapaljene prikolice. U požaru je poginuo i njegov deda

PENFILD - Osmogodišnji dečak Tajler Duhan tragično je nastradao dok je herojski spašavao šestoro članova svoje porodice nakon što je vatra zahvatila prikolicu u kojoj su živeli.

Tragedija se dogodila u mestu Penfild, u državi Njujork, kada je mali Tajler, videvši da je kvar na elektroinstalacijama zapalio prikolicu, počeo da budi sve koji su spavali.

Život je izgubio dok je pokušavao da spase i svog ujaka invalida Stivena Smita (54) kog je čuo kako doziva pomoć.Pored Tajlera i njegovog ujaka, u požaru je poginuo i njegov deda.

Među onima koji je ovaj mali heroj spasao su i dva deteta starosti od četiri i šest godina. Mali Tejlor nije živeo u prikolici, ali je došao da prespava kod svog dede. Požar je izbio juče rano ujutru, a telo dečaka je pronađeno blizu ujaka, koji je bio u invalidskim kolicima. Prikolica je navodno bila u lošem stanju, i postavlja se pitanje zašto je devet ljudi u tom trenutku bilo u njoj. Džozef Brejt, dečakov rođak kaže da je Tajler bio pravi heroj.

"Dečak je imao više petlje nego iko koga znam. Bio je na sigurnom, ali je utrčao u prikolicu kako bi spasao svog ujaka. Bio je divan dečak".

Tejlorovo telo vatrogasci su pronašli samo metar od kreveta u kome je ležao njegov nastradali ujak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track