ŠOK: Preživela pad sa čak 1.000 metara

Amerikanki otkazao padobran

ŠOK: Preživela pad sa čak 1.000 metara

Planeta -
Nesrećna devojka, kojoj je skok iz aviona bio rođendanski poklon od oca, zadobila je povredu kičme i jetre, kao i prelome karlične kosti, nekoliko rebara i ključne kosti, ali nije životno ugrožena

VAŠINGTON - Preseo joj rođendan.Amerikanka Mekenzi Vetington (16) iz Teksasa na svoj rođendan preživela je pad s visine od čak jednog kilometra jer joj se nije otvorio padobran. Nesrećna devojka, kojoj je skok iz aviona bio rođendanski poklon od oca, zadobila je povredu kičme i jetre, kao i prelome karlične kosti, nekoliko rebara i ključne kosti, ali nije životno ugrožena.

Otac mlade Mekenzi u školi padobranstva „Pegazus er sports centar“ uplatio je skok za početnike da bi obradovao svoju ćerku. To je podrazumevalo da se odmah nakon iskakanja iz aviona padobran automatski otvori, što se, nažalost, nije desilo.

Međutim, roditelji tinejdžerke tvrde da su u školi za padobrance pogrešili i da je njihova ćerka poslata na skok za iskusne, gde padobran aktiviraju skakači, a to nesrećna devojka nije znala. Iz škole su to negirali, navodeći da su s Mekenzi bili non-stop na radio-vezi i da ne znaju šta se tačno dogodilo i zašto nije pokušala da povuče pomoćnu ručicu za aktiviranje padobrana.

(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track