ČUDOTVORNI FRA IVO: Leči sve sem smrti, nemi  progovore, slepi progledaju...
Foto: Printscreen Yt

Nepoznato selo kod Prijedora prosalvio katolički9 sveštenik

ČUDOTVORNI FRA IVO: Leči sve sem smrti, nemi progovore, slepi progledaju...

Planeta -
U Šurkovac kod fra Ive po pomoć dolazio je i rukometaš Slavko Goluža, teniser Goran Ivanišević, svetska šampionka u skoku uvis Blanka Vlašić i golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa

PRIJEDOR - Šurkovac, selo nadomak Prijedora, postalo je nadaleko čuveno po čudesnim moćima fra Ive Pavića, koji, kako i sam kaže, ima božji dar i pomaže znanima i neznanima da ozdrave. Posle njegovih molitvi slepi navodno progledaju, nemi progovore, nepokretni prohodaju, a neretko i otpisani od zvanične medicine budu potpuno izlečeni.

I da sve ovo ne bi ličilo na nekakav marketing, da samo lakomisleni ne bi poverovali, u crkvi Presvetog srca Isusovog u Šurkovcu čuvaju se pismena svedočenja, svakom dostupna, onih koji su dolazili u Šurkovac bolesni, a odlazili kući potpuno izlečeni. I svako od njih, a na stotine ih ima, uz svoje pisano svedočenje, ostavio je puno ime i prezime, tačnu adresu stanovanja i broj telefona.

Evo jednog od svedočenja iz prve ruke.

"Živim u Novoj Topoli. Supruga mi je bila teško bolesna. Bila je nepokretna. Lekari su mi rekli da je vodim kući, da se badava ne izlažem nepotrebnim troškovima. Jedan mi je prijatelj rekao da odem u Šurkovac, selo kod Prijedora, kod fra Ive. Subotom ili nedeljom, jer tim danima fra Ivo drži mise za zdravlje ljudi. Kud ću, šta ću, odvezem suprugu u Šurkovac. Bio sam totalni skeptik, iako sam vernik. Nakon molitve fra Ivine za ozdravljenje, vratio sam se kući. Ulazim u dvorište, a žena mi reče da je pustim, jer može sama. Samo što u nesvest nisam pao. Posle toga još nekoliko puta otišli smo u Šurkovac i moja supruga je sada zdrava. Mojoj sreći nije bilo kraja ni kada mi je šestogodišnji nemi sin progovorio nakon nekoliko odlazaka u Šurkovac. Hvala fra Ivi. On je Božji čovek", ispričao je jedan od svedoka Ivinih čuda.

Kristina Pentek iz Osijeka priča kako je imala ozbiljnih problema sa štitnom železdom.

Kako kaže, otišla je u Šurkovac s verom u Boga, da će joj fra Ivo pomoći.

"Kada mi je stavio ruku na glavu, neka čudna toplina me je obuhvatila. Utonula sam u blaženi san. Hvala dragom Bogu, nakon toga nemam više nikakvih zdravstvenih problema", ističe Kristina.

Evo i svedočenja Božane Matanović iz Zagreba.

"U leto 2003. godine napipala sam malu kvržicu na vratu. Naglo sam se i udebljala. Hiruškim putem odstranjena mi je ta izraslina i jedno vreme mi je bilo bolje. Međutim, koji mesec kasnije opet je nešto počelo da me guši. Pala sam u tešku depresiju. Išla sam od lekara do lekara. Ništa nije vredelo. Zdravlje mi je bilo ozbiljno narušeno. U međuvremenu čula sam za fra Ivu. Otišla sam u Šurkovac. Bila sam iznenađena kada sam videla toliki svet na misi. Fra Ivo mi je stavio ruku na glavu. Nešto je prostrujalo kroz moje telo. U vratu sam osetila toplinu. Znala sam da je to dobar znak. Posle toga moje zdravlje se znatno poboljšalo", kaže Božana.

Među onima koji su dolazili u Šurkovac u nadi da će im fra Ivo pomoći bilo je i poznatih imena, najviše sportista. Pomoć fra Ive tražio je i dobio Slavko Goluža, proslavljeni rukometaš, nekadašnji pobednik Vimbldona Goran Ivanišević, evropska i svetska šampionka u skoku uvis Blanka Vlašić, i golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa.

Dolaze hodočasnici iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i oni iz evropskih zemalja, pa čak i prekookeanskih. Mnogi su Šurkovac već prozvali krajiškim Međugorjem. Ali, dok je Međugorje od obične primorske naseobine izraslo zahvaljujući verskom turizmu, Šurkovac je ostao Šurkovac.

Fra Ivo kaže da je Šurkovac mesto duhovnog preobražaja i ništa više. On ne dozvoljava da se, kako je istakao, oko crkve pravi vašar. Svi oni koji žele da dođu u Šurkovac, ma koje vere bili, treba da dođu sa istinskom verom u Boga. Na mržnju, materijalno bogatstvo, na sve ono što čoveka čini nečovekom, moraju zaboraviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track