OPREZ: Na ovim destinacijama žive ljudožderi!
Foto: Wikipedia

Pažljivo birajte gde ćete putovati

OPREZ: Na ovim destinacijama žive ljudožderi!

Planeta -
Plemena kanibala od Indije do Brazila i dalje neguju svoje običaje

Kanibalizam ne postoji samo u filmovima – ako se odlučite da otputujete na neku od ovih destinacija pripazite.

Jugoistočna Papua Nova Gvineja

Pleme Korovai jedno je od poslednjih na svetu koje praktikuje kanibalizam - na redovnoj dnevnoj bazi. Ako uzvodno pratite tok reke Ndeiram Kabur velike su šanse da ćete postati ručak nekom od ovih plemena. Pleme topli mozak vračeva smatra posebnom poslasticom. On se jede iz magijskih razloga, jer kad god bi umro neki član plemena uvek se pretpostavljalo da je to zbog delovanja crne magije, a ne zbog prirodne smrti.

Zbog toga je trebalo naći člana plemena u kojem se nalazi zli duh, ubiti ga i pojesti kako bi se spasili ostali.Smatra se da su članovi jednog od ovih plemena pojeli Majkla Rokfelera, sina njujorškog guvernera Nelsona Rokefelera.

On je davne 1861. godine nestao prilikom ekspedicije u kojoj je posmatrao članove ovih plemena. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Indija

Severnoindijsko hindu pleme Agori tvrdi da jede samo "volontere" koji doniraju svoje telo. Ali, 2005. godine članovi indijske nacionalne TV stanice koji su radili dokumentarac o ovom plemenu snimili su ih kako se goste raspadajućim telom koje je plutalo u reci Gang. A postoje i priče da kradu tela iz okolnih mrtvačnica. Pretpostavlja se da pleme iskoristi celo telo za pripremu hrane, a veruju da će ih ljudsko meso spasiti od starenja.

Fidži

Pre procvata turizma arhipelag Fidži je bio poznato i pod nazivom kanibalska ostrva. Ali, još nisu uspeli sve da uvere da su odustali od te tradicije. Plemena sa Fidžija jela su samo pripadnike protivničkih plemena.

Kada bi pobedili protivničko selo žrtve bi raskomadali i pekli na otvorenoj vatri, pa bi se celo pleme gostilo u slavu pobede. Ovaj čin je bio osvetničke prirode prema pripadnicima susednih plemena. Zanimljiva je činjenica da su ljude jeli samo u posebnim prilikama, ali i posebnim priborom.

Brazil

Pripadnici plemena Vari bili su poznati po svom običaju koji je dobrim delom podrazumevao i kanibalizam. Ali 1960. godine pojavili su se misionari koji su nametnuli svoju veru i uverili ih da kanibalizam nije baš dobra stvar.Kada je 1994. godine u Brazilu nastala velika kriza koja se posebno odrazila na život u favelama, zbog nedostatka hrane kanibalizam je vaskrsao. Ljude su bukvalno ubijali na ulicama kako bi se nahranili.Početkom 2012. godine u Brazilu se pojavila sekta koja je tvrdila da su sledbenici božanstva koje im je reklo da bludne žene moraju da pretvore u poslastice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track