POSLE NASILJA: Uhapšen sindikalni vođa Josip Milić u Mostaru
Foto: Pritnscreen Youtube

Privedeno 30 demonstranata

POSLE NASILJA: Uhapšen sindikalni vođa Josip Milić u Mostaru

Planeta -
Policajci su noćas iz stana odveli profesora Josipa Milića, predsednika nije nezavisnih sindikata Federacije BiH

MOSTAR - Predsednik Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH Josip Milić uhapšen je noćas posle nasilnog protesta u Mostaru u kome su uništena i zapaljena sedišta gradskih i županijskih institucija, kao i zgrade SDA i HDZ BiH.

"Kako smo obavešteni, noćas desetak minuta posle ponoći policajci su iz stana odveli profesora Josipa Milića, predsednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH. Kada se poslednji put javio na mobilni telefon, dvadesetak minuta posle toga, rekao je da je uhapšen. Od tada mu je telefon isključen", navedeno je u saopštenju Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH, koje su preneli lokalni mediji.

Pretpostavlja se da je Milić uhapšen zbog jučerašnjeg protesta u Mostaru, dodaje se u saopštenju i ističe da Unija nezavisnih sindikata Federacije BiH nije bila organizator protesta, iako je Milić do sada organizovao najviše sindikalnih protesta ispred zgrade Vlade HNŽ-a."Ovo je jasna poruka kako je, uz zloupotrebu obaveštajno-policijskih državnih institucija, HDZ spreman da stavi u zatvor sve protivnike", piše u saopštenju za javnost Unije nezavisnog sindikata Federacije BiH.Fena je nezvanično saznala da je policija do sada uhapsila oko 30 demonstranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track