TATA NA SAMRTI: Ćerki ostavio 800 salveta sa porukama
Foto: Facebook

Potresno

TATA NA SAMRTI: Ćerki ostavio 800 salveta sa porukama

Planeta -
Nakon što je saznao da ima rak i da mu je ostalo još malo vremena, Gart se obavezao na sajtu “Zato što sam obećao, uradiću” da njegova ćerkica nijedan dan neće otići u školu bez nove prouke na salveti. Do sada je napisao 740

Gartu Kalaganu dijagnostikovan je rak tri puta - prostate jednom i bubrega dva puta. Na poslednjem pregledu doktor mu je rekao da je “pod velikim rizikom”, a Gart ga je upitao šta to znači. “Od ovoga ćete umreti”, odgovorio je.

Zatečen ovim rečima (statistika kaže da su šanse za preživljavanje narednih pet godina kod 44-godišnjaka svega osam procenata), Kalagan je preduzeo nesvakidašnji korak kako bi bio siguran da će važnu porodičnu tradiciju izgurati do kraja.

Naime, on je svojoj ćerkici Emi (14) svakog dana ostavljao poruku u kutiji za ručak, a ovu tradiciju otpočeo je još u obdaništu. Svako jutro napisao bi nekoliko reči mudrosti, inspirativni citat, ličnu angdotu, ili jednostavno neki savet koji svaka ćerka treba da čuje od svog oca.

Gart se nedavno obavezao na sajtu “Zato što sam obećao, uradiću” (Because I Said I Would) da njegova ćerkica nijedan dan neće otići u školu bez nove prouke na salveti.

"Napisaću 826 poruka na salveti za Emu", glasilo je njegovo obećanje. Na taj način Ema će sve do završetka srednje škole imati poruke iako njen otac tada verovatno neće biti pored nje.

Do prošlog vikenda Gart je već napisao 740 poruka. Ostalo mu je svega 86. Pogledajte neke od poruka koje ovaj divni otac ostavlja svojoj ćerki Emi.

Draga Ema,Ponekad kada mi je potrebno čudo, pogledam u tvoje oči i shvatam da sam već stvorio jedno.Voli te,tata

Uradi ili nemoj. Ne postoji “pokušaj”.- Joda

Ili napiši nešto vredno čitanja, ili uradi nešto vredno pisanja.- Bendžamin Frenklin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track