NEĆE PROTIV NARODA: Specijalci u Sarajevu skinuli opremu, oslobođeni svi uhapšeni

Uslišen ulitmatum demonstranata

NEĆE PROTIV NARODA: Specijalci u Sarajevu skinuli opremu, oslobođeni svi uhapšeni

Planeta -
Demonstranti su poručili da će se sami obračunati s huliganima ukoliko dođu, pozivajući sugrađane da im se pridruže u nastavku mironog protesta

SARAJEVO - Iz zgrade Kantonalnog suda pušteno preostalih deset demonstranata, među kojima je i Sanjin Čepalo koga se sumnjiči za organizaciju protesta. Sud ocenio da nema osnova da budu zadržani u pritvoru.

Prethodno su demonstranti postavili uslov da će ukoliko se ne oslobode uhapšeni blokirati ceo grad.

Prethodno učesnici protesta u Sarajevu napustili su saobraćajnicu ispred Skupštine FBiH i vratili se na raskrsnicu između Predsednistva BiH i zgrade Kantona Sarajevo gde blokiraju saobraćaj.

Protest je i dalje miran.

Protest je počeo u podne ispred zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, gde se okupilo oko 200 demonstranata da bi njihov broj bio povećan na više od 1.000.

U Sarajevu je pročitan proglas u kome se zahtevaju ostavke vlasti, ukazuje se na težak socijalni položaj ljudi, a najavljen i nastavak mirnih protesta u tom gradu.

Demonstranti u Sarajevu su danas od zgrade Predsedništva BiH, gde su počeli protest, došli pred Tužilaštvo Kantona Sarajeva gde se održava sastanak policijskih tela Federacije BiH.

Specijalci koji osiguravaju tu zgradu su skinuli kacige i odložili štitove, na šta su građani aplaudirali.

Nekoliko stotina Sarajlija i danas na ulici zahteva ostavke Vlade Federacije BiH i svih struktura vlasti u BiH. Saobraćaj u centru grada je obustavljen, a policija obezbeđuje skup koji protiče mirno.

Demonstranti su poručili da će se sami obračunati s huliganima ukoliko dođu, a pozivaju sugrađane da im se pridruže u protestu.

Građani nose transparente na kojima piše "Hoćemo zakone" i uzvikuju "Lopovi, ostavke, izlazite napolje!", "Bando lopovska!". Demonstranti kažu za sebe da su samo građani Sarajeva "bez imena, nacionalnosti ili stranačke pripadnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track