PANIKA: Londonu preti potop i zaraze

Britanci zbog Temze u strahu

PANIKA: Londonu preti potop i zaraze

Planeta -
Kuriru se javila čitateljka iz Londona koja živi u oblasti Temz Diton. Ona kaže da su vlasti izdale upozorenje stanarima kuća koji žive u prizemlju da se spreme za evakuaciju i da pre toga podignu nameštaj i iznesu vredne stvari

LONDON - Haos.

Britaniju su prethodnih dana pogodile stravične poplave usled obilnih padavina, a situacija je dodatno pogoršana kad je reka Temza u ponedeljak dostigla istorijski visok nivo, zbog čega je počela da plavi delove engleske prestonice.

Više hiljada stanovnika moralo je da napusti domove, a pored gubitka imovine i ogromne materijalne štete, postoji i veliki strah od širenja zaraza jer se usled poplava izlila i kanalizacija.Kuriru se javila čitateljka iz Londona koja živi u oblasti Temz Diton. Ona kaže da su vlasti izdale upozorenje stanarima kuća koji žive u prizemlju da se spreme za evakuaciju i da pre toga podignu nameštaj i iznesu vredne stvari.- Kao na iglama smo. Temza se izlila na šetalište i sada je samo pola metra ispod nivoa glavne ulice. Najavili su nove jake pljuskove, a aktivirale su se i podzemne vode, pa postoji opasnost da nivo vode drastično poraste. U nekim delovima grada poplavljena je pruga, pa železnica tamo ne funkcioniše - kaže čitateljka Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track