Jasmila Žbanić: Davutoglu marš kući iz Sarajeva!

Ispraćaj premijera Turske

Jasmila Žbanić: Davutoglu marš kući iz Sarajeva!

Planeta -
Svi predstavnici stranih zemalja koji se ne sastanu s demonstrantima nego daju podršku korumpiranim političarima smatram neprijateljima progresa BiH, napisala je Žbanovićeva na svom fejsbuk profilu

ZAGREB/SARAJEVO - Nakon što je oštro napala premijera Hrvatske Zorana Milanovića, posle njegove nedavne posete Mostaru, rediteljka iz Bosne i Hercegovine Jasmila Žbanić se osvrnula i na posetu turskog ministra spoljnih poslova Ahmeta Davutoglua Sarajevu.

E pa Davutoglu i tebi lep pozdrav: marš kući!”, poručila je Žbanićeva turskom ministru preko svog Fejsbuk profila.

Još je napisala:

“I da ne bih u budućnosti svakog pojedinačno spominjala: svi predstavnici stranih zemalja koji se ne sastanu s demonstrantima nego daju podršku korumpiranim političarima smatram neprijateljima progresa BiH”.

Milanović je prvi strani zvaničnik koji je, doduše, nenajavljeno u subotu doputovao u Mostar, gde je zajedno sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom obišao zgarišta hrvatskih institucija zapaljenih noć pre u demonstracijama u tom gradu.

Milanović se u Mostaru sastao i sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem, a svoj iznenadni dolazak u taj podeljeni grad kasnije je objasnio rekavši da bi da nije to učinio u tom podeljenom gradu sigurno došlo do "prolivanja krvi".

Njegov nenajavljeni dolazak u Mostar osudili su i visoki zvaničnici BiH, pre svih predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

Zbanićeva je Milanoviću, pre svega, zamerila to što je došao u Mostar, a ne u Tuzlu, odakle su demonstracije počele.

“Domaćin mu je bio predsednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! Milanoviću, marš kući”, poručila je tada Žbanićeva u intervjuu objavljenom na BiH portalu h-alter.

Milanović joj je sutradan, kada je saznao za njenu poruku, odgovorio da je za nju Hrvatska bila dobra kada joj je davala pare za snimanje filma, kao i da je ona u Hrvatsku uvek dobrodošla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track