Troje poginulih u eksploziji u Rusiji
Foto: Rojters

Troje poginulih u eksploziji u Rusiji

Planeta -
Navodi se da su u eksploziji u gradu Bijsk, udaljenom više od 2.500 kilometara od grada u koji su trenutno uprte oči svetske javnosti zbog održavanja Zimskih olimpijskih igara - Sočija, poginule tri radnice trgovinskog centra

MOSKVA - U eksploziji u trgovinskom centru na jugu Sibira je jutros poginulo troje ljudi, saopštile su lokalne vlasti, koje pretpostavljaju da je reč o eksploziji gasa.

Navodi se da su u eksploziji u gradu Bijsk, udaljenom više od 2.500 kilometara od grada u koji su trenutno uprte oči svetske javnosti zbog održavanja Zimskih olimpijskih igara - Sočija, poginule tri radnice trgovinskog centra, preneo je Rojters.

Ruske vlasti su na velikom oprezu da za vreme trajanja OI, koje su počele 7. februara a svečano se završavaju danas, ne bi došlo do terorističkih napada.

U prvobitnim izveštajima o eksploziji u Altaju na jugu Sibira nije se pominjao uzrok tog incidenta, što je kod javnosti izazvalo strah da je možda reč o bombi. Ruski savezni Istražni komitet je, međutim, u kasnijem izveštaju saopštio da bi, prema preliminarnim podacima, uzrok verovatno mogla biti eksplozija gasa.

Istraga je nastavljena, a otvoren je krivični slučaj zbog sumnje u nemar sa smrtonosnim posledicama, saopštio je Komitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track