Demonstrantima protiv Putina od uslovne do 4 godine robije
Foto: Rojters

Privedeno više od 100

Demonstrantima protiv Putina od uslovne do 4 godine robije

Planeta -
Osuđeni su za učestvovanje u neredima i "nasilju nad snagama reda" tokom protesta 6. maja 2012. zbog inauguracije Putina za predsednika u trećem mandatu

MOSKVA - Sud u Moskvi izrekao je danas osuđenima za nasilje na demonstracijama protiv Vladimira Putina 2012. kazne zatvora od dve godine i šest meseci do četiri godine, dok je jednom osuđenom određena uslovna kazna od tri godine.

Advokati osuđenih su najavili da će podneti žalbu na presudu. Osuđeni su za učestvovanje u neredima i "nasilju nad snagama reda" tokom protesta 6. maja 2012. zbog inauguracije Putina za predsednika u trećem mandatu. Tužilaštvo je tražilo da budu osuđeni na pet do šest godina zatvora. Policija je danas privela više od 100 osoba koje su protestovale ispred zgrade suda. Među njima su i opozicionari Aleksej Navalni i Ilija Jašin. Priveden je i demonstrant s maskom Putina na licu i natpisom "Dajte im doživotni zatvor".

Na protestu 2012. privedeno je oko 400 ljudi, a tužilaštvo je tvrdilo da su 82 pripadnika policije povređena u neredima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track