PLEJBOJ SEVERNE KOREJE: Kim Džong Un voli brza kola, žene, jahte, votku, cigare...

Ko će Unu da odoli!

PLEJBOJ SEVERNE KOREJE: Kim Džong Un voli brza kola, žene, jahte, votku, cigare...

Planeta -
Un je već u tinejdžerskom uzrastu živeo kao plejboj, vozio je džet-ski, lenčario na jahtama koje mu je poklonio otac, a sa 14 godina je počeo da puši

Severnokorejski lider Kim Džong Un od malih nogu živeo je u raskošu kakav mogu da priušte najveći svetski bogataši! Dok je njegovim zemljacima mnogo toga uskraćemo Un je već u tinejdžerskom uzrastu živeo kao plejboj, vozio je džet-ski, lenčario na jahtama koje mu je poklonio otac, a sa 14 godina je počeo da puši. Kendži Fudžimoto (66), koji pre nego što je 2001. pobegao iz Severne Koreje, više od deset godina bio je glavni kuvar i poverenik pokojnog severnokorejskog diktatora Kim Džong Ila, imao je još jedan zadatak: da pravi društvo njegovom najmlađem sinu Kim Džong Unu, sadašnjem lideru Severne Koreje.

Provera skijaških centara
Provera skijaških centara

"Često bi se oko tri ujutro pojavio na Fudžimotoovim vratima i tražio cigarete od njega."U gotovo svemu je slušao roditelje, ali je ovu tajnu krio od njih", kaže on i dodaje da je omiljeni Kimov brend bio "Iv Sen Loran" i da je još kao tinejdžer mnogo pio - najkvalitetniju rusku votku. "Ponekad bi sam popio celu flašu", kaže on. "Imali su olimpijski bazen, bioskopsku salu i ogromnu teretanu. Dečija soba je bila velika, automobili sa daljinskim upravljanjem na sve strane i veliki sto za bilijar", seća se Fudžimoto.

Kontrolni centar: Stiže i da komanduje oružanim snagama
Kontrolni centar: Stiže i da komanduje oružanim snagama

Džong Un je naučio da vozi kola sa sedam godina. Stavili su mu kutiju ispod stopala kako bi mogao da dosegne pedale, a neko mu je davao instrukcije. Prvi automobil koji je dobio bio je "mercedes" i od tada vozi samo "mercedes". "Mislim da ih sada ima više od deset - svi su otporni na metke", kaže Fudžimoto.

Žene ga nisu zanimale, voleo da pije, puši, skija i igra košarku. U tinejdžerskom uzrastu je živeo kao plejboj. Iako je Džong Un bio nepoznat izvan granica Severne Koreje do trenutka dok nije došao na čelo zemlje 2011, Fudžimoto kaže da ga je otac od najranijeg detinjstva odredio za svog naslednika. Njegovog starijeg brata Džong Čula je smatrao "ženskim petkom". Najstariji sin, Kim Džong Nam, izgubio je naklonost porodice 2001, kada je pokušao da uđe u Japan s lažnim pasošem da bi posetio "Diznijev park" u Tokiju.

Džong Un je uvek bio starmali i gnevno je reagovao kada su se prema njemu ophodili kao prema detetu. Kada je imao samo devet godina, tetka ga je prozvala 'malim generalom'. Uvek je bio predvodnik među svojim vršnjacima, govorio je otvoreno šta mu je na umu i on je bio taj koji je donosio odluke. "Stariji brat mu se povinovao", kaže Fudžimoto.

Pajtosi: Un i Rodman
Pajtosi: Un i Rodman

Od malih nogu je gajio veliku strast za košarku i navodno ne propušta nijednu utakmicu NBA lige. Idoli su mu bili američke zvezde Majkl Džordan i Denis Rodman, koji se javno predstavlja kao Kimov prijatelj. Kada je imao 15 godina, poslali su ga u privatni internacionalni koledž u blizini Berna, u Švajcarskoj, odakle je prešao u obližnju državnu gimnaziju "Libefeld-Štajnhelcl". Njegovi vršnjaci ga opisuju kao učenika sa slabim znanjem koji je vreme uglavnom provodio na školskom terenu za košarku i na skijaškim stazama. Po povratku u Severnu Koreju, kao 18-godišnjak je upisao Vojni univerzitet u Pjongjangu.

Za razliku od svog oca, koji je bio opsednut seksom i imao takozvanu "brigadu zadovoljstva" - lepe tinejdžerke koje su bile primorane da pevaju, izvode striptiz, masiraju vladara i pružaju mu seksualne usluge, Džong Un je bio prilično stidljiv. Fudžimoto pretpostavlja da je naredio tečino pogubljenje upravo zbog toga što je mrzeo očeve ženskaroške sklonosti.

Fudžimoto je 2001. godine pobegao iz Severne Koreje u Japan, navodno da bi nabavio morske ježeve, iako je imao suprugu i dete u Pjongjangu. On kaže da je Džong Il njegov odlazak doživeo kao izdaju i da je poslao ljude u Japan da ga ubiju. Do današnjih dana, odbija da otkrije svoje pravo ime. Kada mu je 2012. severnokorejski agent pokucao na vrata, očekivao je da će mu zapretiti smrću ili ga čak ubiti. Umesto toga, dobio je poziv od Džong Una:"Da li bi se vratio u Severnu Koreju da vidiš svog bivšeg drugara?" Fudžimoto je rizikovao i pristao."Kada sam ušao u džinovsku dvoranu u palati, prestravio sam se. Izdao sam Kim Džong Una napustivši Severnu Koreju, mogao je da naredi da me ubiju. Ali kada sam ušao, Džong Un se samo nasmejao i rekao: 'Odavno se nismo videli, Fudžimoto-san. Oprošteno ti je što si izdao Severnu Koreju' i zagrlio me", priča on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track