AUSTRALIJSKI HANIBAL LEKTOR: Ubio 14 ljudi, raskomadao ih i bacio svinjama!
Foto: Printscreen Yt

Kasapio ljude iz zadovoljstva

AUSTRALIJSKI HANIBAL LEKTOR: Ubio 14 ljudi, raskomadao ih i bacio svinjama!

Planeta -
Endi Elburi je svoje žrtve pronalazio duž auto-puta u Australiji, a fantazirao je o terorisanju grada tako što bi ubistvima ljude držao u strahu

KANBERA - Endi Elburi, koga još nazivaju i australskim Hanibalom Lektorom, osumnjičen je za 14 ubistava ljudi koji su nestali duž auto-puta u Australiji od 1970. do 1982. godine.

On je u zatvoru i služi doživotnu robiju za ubistvo Aboridžinke 1983. godine. Optužen je da ju je ubio razbijenom flašom. Rasekao joj je grudni koš i iskopao oči. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora 1984. i 2004. nakon što je sudu putem video linka rekao da ga "puštanje na slobodu ne zanima".

Policija Kvinslenda je prošle nedelje ponovo pokrenula istragu i to nakon što je Endi, navodno, priznao da je ubio 14 ljudi.

Stjuart Kristensen, sadašnji vlasnik klanice u kojoj je Endi nekada radio, kaže da je neko lako mogao da ubije žrtvu, raskomada je i baci svinjama.

"DNK u tom slučaju policija nikada neće naći", kaže Kristensen.

Inače, lekari su utvrdili da Elburi pati od mentalnog poremećaja.

"On je veomoa opasan čovek. Fantazirao je o terorisanju grada tako što bi ubistvima držao ljude u strahu", kažu psihijatri.

U oktobru 1978. godine, pored auto-puta, pucnjem u glavu ubijeni su Karen Edvards, Gordon Tvadl i Timoti Tompson, a Robin Hoinvil-Bartram (18) i Anita Kaninghem (19) nestale su dok su autostopirale. Policija je kasnije pronašla posmrtne ostatke Robin, a utvrđeno je da je ubijena također pucnjem u glavu. Anitu nisu pronašli, a policija pretpostavlja da je ubijena zajedno sa prijateljicom.

Uz njh, pronađena su i mrtva tela devojčica starih sedam i pet godina koje su bile seksualno zlostavljane. Pretpostavlja se da je Elburijeva žrtva bio i Toni Džouns koji je nestao bez traga u novembru 1982. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=T2U0eMZFXGs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track