UKRAJINSKA DRAMA: Američki par pod kišom metaka bežao iz Kijeva sa četvoro siročića koje su usvojili
Foto: Beta AP

Bandijevi iz Alabame obreli se usred ratne zone

UKRAJINSKA DRAMA: Američki par pod kišom metaka bežao iz Kijeva sa četvoro siročića koje su usvojili

Planeta -
Danima su slušali fijukanje metaka dok su deca pokušavala da skrenu misli igrajući igrice i gledajući TV u stanu daljenom nekoliko stotina metara od Majdana, poprišta krvavih sukoba
1 / 5 Foto: Beta AP

KIJEV - Američki bračni par Dejvid i Lisa Bandi znali su da usvajanje četvoro dece, siročića iz Ukrajine, neće biti nimalo lak zadatak, ali da će im zbog toga meci fijukati iznad glava nisu mogli ni da sanjaju.

Stan koji su Bandijevi iz Montgomerija u Alabami iznajmili u centru Kijeva kako bi sačekali dokumenta za svu usvojenu decu, nalazio se na 500-600 metara od Trga nezavisnosti - Majdana, centra nasilnih protesta u kojima su poginule 82 osobe, a 699 povređeno.

Bandijevi su odseli u centru Kijeva prošle nedelje da bi usvojili tri sestre i brata - Nastju (16), Karinu (14), Maksa (11) i Alu (9). Danima su slušali fijukanje metaka i eksplozije dok su deca pokušavala da skrenu misli igrajući igrice i gledajući TV. Neprestano se čulo bum, bum, bum!, priseća se otac Dejvid Bandi. Dokumenta za svu decu bila su gotova osim za Nastju pa je Dejvid bio primoran da ih povede u Ameriku, a suprugu Lisu ostavi u Kijevu da sačeka najstariju devojčicu. Dejvid, koji je po profesiji fotograf, i njegova Lisa koja je lekar pokušali su da usvoje američkog mališana, ali im je papirologija stala na put.

Na ideju da usvoje dete iz Ukrajine došli su posle učešća u humanitarnom programu u okviru kojeg ukrajinski mališani bez roditelja borave u Alabami kao gosti. Upoznali su Nastju, a potom se odlučili da nju i njenog brata i sestre usvoje u paketu.

http://www.youtube.com/watch?v=vop1keSGTkY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track