IZDAO GA NIGER: Gadafijev gej sin Sadi izručen Libiji
Foto: Reuters

Vlasti zemlje koja mu je dala utočište uskratile azil

IZDAO GA NIGER: Gadafijev gej sin Sadi izručen Libiji

Planeta -
Sadi Gadafi (38) pobegao je septembra 2011. u Niger, uoči pada režima svog oca 20. oktobra 2011.

TRIPOLI - Niger je izručio Libiji sina bivšeg libijskog vođe Muamera Gadafija, Sadija Gadafija, objavila je libijska vlada. "Sadi Gadafi predat je libijskoj vladi 6. marta. Stigao je u Libiju i u rukama je policije", navodi se u saopštenju, u kome se takođe zahvaljuje Nigeru.

Sadi Gadafi (38) pobegao je septembra 2011. u Niger, uoči pada režima svog oca 20. oktobra 2011. Niger koji mu je dao azil do sada je odbijao je da ga izruči Tripoliju uprkos brojnim zahtevima novih libijskih vlasti, a ministar pravde Nigera smatrao je da mu sigurno preti smrtna kazna.

U Libiji ga optužuju za pucanje na demonstrante i za druge zločine tokom vladavine njegovog oca kada je bio na čelu libijskih specijalnih snaga. Interpol je 2012. objavio crveni nalog za njegovo hapšenje prema kome su zemlje članice obavezne da ga uhapse. Kako navodi Bi-Bi-Si (BBC) on je najpoznatiji po svojoj kratkoj karijeri u italijanskom fudbalu prekraćenoj zbog toga što nije prošao test za nedozvoljene substance, kao i po njegovom životnom stilu plejboja.

Sadi Gadafi (38), inače treći od sedmorice Gadafijevih sinova, u svojoj rezidenciji u Londonu trošio je na hiljade funti na raspusne lumperajke, na kojima se do besvesti pila votka, pušila trava, šmrkao kokain, pisali su svojevremeno britanski mediji. Tu su uvek bile i prostitutke, ali kad bi mu sve to dosadilo, zvao je u sobu - ljubavnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track