TREĆE DETE: Karzai dobio ćerkicu u 56. godini
Foto: Reuters

Slavlje u Avganistanu

TREĆE DETE: Karzai dobio ćerkicu u 56. godini

Planeta -
Supruga (44) predsednika Avgamistana porodila se u utorak u Indiji, u prvatnoj bolnici u Gurgaonu, nedaleko od Nju Delhija, zbog komplikacija u trudnoći

KABUL - Avganistanski predsednik Hamid Karzai neće moći treći put da bude biran za predsednika, ali je zato treći put postao otac u 56. godini, pošto je njegova supruga rodila devojčicu.

Kako je saopštila avganistanska ambasada, Karzaijeva supruga (44) porodila se u utorak u Indiji, u prvatnoj bolnici u Gurgaonu, nedaleko od Nju Delhija. AFP je preneo da je Karzai u sredu posetio suprugu i bebu. Karzaijev sin i ćerka su rođeni u Avganistanu, a njegova supruga je prebačena u Indiju zbog zdravstvenih komplikacija.Hamid Karzai po Ustavu nema pravo da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima 5. aprila, jer je već "odradio" dva mandata.

Iz predsedničke trke juče se povukao i njegov brat Kajum Karzai, objavivši da će podržati bivšeg ministra spoljnih poslova Zalmaija Rasula.

U Avganistanu je prošlog meseca zvanično počela kampanja za predsedničke izbore raspisane za 5. april, na kojima će se 10 kandidata nadmetati da na mestu šefa države zameni Hamida Karzaija. Lider opozicije Abdulah Abdulah važi za favorita. On je na predsedničkim izborima 2009. godine zauzeo drugo mesto, iza Karzaija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track