Ruska ambasada: Nije tačno da SB UN smatra krimski referendum ilegalnim
Foto: Beta

Moskva demantuje

Ruska ambasada: Nije tačno da SB UN smatra krimski referendum ilegalnim

Planeta -
Ambasada Ruske federacije u Beogradu reagovala je na izveštaje medija

BEOGRAD - Ruska ambasada u Srbiji saopštila je povodom medijskih izveštaja o tome da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) "smatra krimski referendum ilegalnim".

Ambasada je saopštila da je diskusija održana u SB imala nezvanični karakter i da na kraju diskusije nije doneta nikakva odluka tog tela.

Zamenik Generalnog sekretara UN Jan Eliason, koji se obratio članovima SB UN iz Kijeva, nije pomenuo temu legitimiteta održavanja referenduma u Krimu, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je Eliason, koji je uoči zasedanja SB učestvovao u svakodnevnim konferencijama za novinare, istakao da pitanja priznanja legitimiteta referenduma spadaju u nadležnost zemalja članica UN.

"Dakle, tvrdnja o tome da Savet Bezbednosti UN smatra referendum o statusu Krima ilegalnim ne odgovara realnosti", zaključuje se u saopštenju.

SB UN održao je sastanak posvećen ukrajinskoj krizi u četvrtak popodne po lokalnom vremenu u Njujorku, odnosno u 20.30 po centralnoevropskom vremenu. To je bio četvrti sastanak tog međunarodnog tela od prošlog petka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track