Putinov PR: Novi Hladni rat još nije počeo!

Konfrontacija

Putinov PR: Novi Hladni rat još nije počeo!

Planeta -
Još ima nade da je u nekim tačkama moguće postići sporazum, putem dijaloga koji, hvala Bogu, naši partneri još nisu odbacili. Verujem da novi Hladni rat nije počeo i želeo bih da verujem da neće ni početi, istakao je Peskov

MOSKVA- Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ismejao je danas ponudu Zapada da posreduje u pregovorima između Rusije i Ukrajine, rekavši da su potezi zapadnih zemalja tokom krize u Ukrajini te države koštale sopstvenog kredibiliteta, objavili su ruski mediji.

Peskov je rekao i da Rusija strahuje da će na Krimu i u istočnoj Ukrajini doći do etničkog progona, ako "oni koji stoje iza državnog udara u Kijevu" dođu do tih regiona.

Portparol Vladimira Putina, takođe, je rekao da se, uprkos "dubokom neslaganju" sa Zapadom po pitanju Ukrajine, Moskva nada da je moguće pronaći zajednički jezik i da neće doći do novog Hladnog rata.

"Još ima nade...da je, u nekim tačkama moguće postići sporazum, putem dijaloga koji, hvala Bogu, naši partneri još nisu odbacili. Verujem da novi Hladni rat nije počeo i želeo bih da verujem da neće ni početi", istakao je Peskov.

Peskov je naglasio i da događaje na Krimu i u istočnim oblastima Ukrajine Rusija nije izazvala ni na koji način

"Rusija ne može da sedi mirno u trenutku kad se nad Rusima u Ukrajini nadvija opasnost, jer je Rusija ganant za sve građane ruskog govornog područja", zaključio je Peskov, prenele su agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track