ISPLANIRANO: Pogledajte kako je Janukovičevo bogatstvo nestalo iz vile!
Foto: Printskrin

Snimci sigurnosnih kamera

ISPLANIRANO: Pogledajte kako je Janukovičevo bogatstvo nestalo iz vile!

Planeta -
Akcija bekstva svrgnutog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča otpočela je mnogo pre potpisivanja sporazuma sa liderima opozicije o mirnom izlasku iz krize. Vredne slike, ikone i oružje osoblje je iznelo mnogo ranije

Dok je predsednik Ukrajine Viktor Janukovič planirao potpisivanje sporazuma sa opozicijom, postignuto uz posredovanje EU, za okončavanje krvavih protesta u zemlji, njegovo osoblje u vili uveliko je iznosilo dragocene stvari, i selilo ih u nepoznatom pravcu. Sigurnosne kamere zabeležile su utovar vrednih Janukovičevih stvari koji je otpočeo 19. februara i trajao sve do 22. februara, a samo nekoliko sati nakon izveštaja da je ukrajinski predsednik napustio zemlju, vilu je čuvalo samo nekoliko nenaoružanih stražara. Aktivisti su brzo opkolili rezidenciju, ali su naišli na prazne prostorije!

Ovako je protekla akcija isplaniranog bekstva Viktora Janukoviča:

19.februar - Tokom popodneva nepoznata plava žena ušla je u Janukovičevu vilu, preuzela nekoliko torbi i napustila rezidenciju.

Nakon dva sata, ispred vile pojavljuje se kamion, a kamera u vili zabeležila je kako osoblje kolicima izbacuje jedan po jedan dragoceni predmet.

Na ulazu za osoblje primećeni su naoružani čuvari, a nakon toga rezidenciju je napustio nepoznati čovek sa Janukovičevim psom.

20. februar

21.februar - Kamera na sporednom ulazu zabeležila je kako osoblje i dalje utovaruje slike, ikone, nameštaj, odeću i druge Janukovičeve lične stvari.

Do trenutka kada su aktivisti opkolili i upali u Janukovičev luksuzni dom, od svog bogatstva nije ostalo gotovo ništa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track