UKRAJINSKA VOJSKA NA GOTOVS: Ako Rusi krenu na nas, pucaćemo!
Foto: Reuters

Čekaju naređenje

UKRAJINSKA VOJSKA NA GOTOVS: Ako Rusi krenu na nas, pucaćemo!

Planeta -
Komandant ukrajinske vazduhoplovne brigade na aerodromu Beljbek, pukovnik Julij Mamčur saopštio je Ministarstvu odbrane Ukrajine i Generalštabu da ukoliko im ne izdaju jasno naređenje, oni će delovati u skladu sa Poveljom oružanih snaga Ukrajine i spremni su da otvore vatru

Komandant ukrajinske vazduhoplovne brigade na aerodromu Beljbek, pukovnik Julij Mamčur postavio je ultimatum ukrajinskim vlastima. On je saopštio Ministarstvu odbrane Ukrajine i Generalštabu da ukoliko im ne izdaju jasno naređenje, oni će delovati u skladu sa Poveljom oružanih snaga Ukrajine i spremni su da otvore vatru.

Julij je naglasio da on za sada ima samo usmenu instrukciju da se drži po strani i ne koristi oružje.

"Vojne jedinice stacionirane na Krimu pod stalnim su pritiskom oružanih snaga Ruske Federacije, lokalnog stanovništva i lokalnih vlasti i imaju samo jednu usmenu instrukciju da ne podležu provokacijama i ne upotrebljavaju oružje", kaže komandant brigade.

"Da bi se izbegli oružani sukobi, jer je pritisak ruske vojske sve jači, tražimo naređenje u slučaju napada na članove porodica vojnika, samih vojnika i građana", kaže pukovnik Mamčur i dodaje da su u suprotnom spremni da otvore vatru, prenose ukrajinski mediji.

http://www.youtube.com/watch?v=4uyb-LBm-M8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja