Deputati Obami: Uvedi nam svima sankcije!
Foto: AP

Vesela Duma

Deputati Obami: Uvedi nam svima sankcije!

Planeta -
Zašto samo neki ruski zvaničnici da budu na crnoj listi, pitaju se poslanici donjeg doma ruskog parlamenta

MOSKVA - Državna Duma, donji dom ruskog parlamenta, usvojio je saopštenje u kojem od SAD i EU traži da uvedu sankcije svim poslanicima u ruskom parlamentu, a ne samo nekolicini zvaničnika, piše Raša tudej.

Predlog je izglasan jednoglasno samo nekoliko sati pre nego što je predsednik Vladimir Putim pred oba doma parlamenta govorio o prijemu Krima i Sevastopolja u sastav Ruske Federacije.

U saopštenju se američke i evropske sankcije nazivaju diskriminatorskim merama.Poslanik Mihail Markelov nazvao je te kazne "apsudnim" i predložio Vašingtonu da sankcioniše sve poslanike u Dumi.

"Ako tvrde da je poslanica Ljudmila Mizulina na crnoj listi, onda treba da na crnu listu stave svih 436 poslanika koji su izglasali zakon koji štiti našu decu od gej propagande", kazao je on i dodao da ruske zvaničnike ne treba da brinu sankcije sa Zapada jer je njihov efekat mali.

"Pokušali su to već u Srbiji, Belorusiji, Siriji. Ali, te zemlje nisu izgubile dostojanstvo, identitet; ostale su jedinstvene i nezavisne zemlje", kazao je on.

"Što se sankcija tiče, one će samo ujediniti našu političku elitu jer naši biznismeni i narod navikli su na pretnje iz inostranstva", kazao je Markelov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track