ISTRAGA POKAZALA: Snajperisti sa Majdana su Ukrajinci!
Foto: Youtube

Identifikovani napadači

ISTRAGA POKAZALA: Snajperisti sa Majdana su Ukrajinci!

Planeta -
Ne mogu vam reći njihova imena. Mogu samo da kažem da su to ukrajinski državljani, izjavio je Oleh Maknicki, vršilac dužnosti državnog tužioca

KIJEV - Ukrajinsko državno tužilaštvo identifikovalo je snajperiste koji su pucali na demonstrante na Trgu Majdan, kao ukrajinske državljane, ali ne može da objavi njihova imena, saopštila je administracija u Kijevu.

Tokom protesta koji su u Kijevu trajali od novembra poginulo je skoro 100 ljudi.

"Snajperisti koji su pucali na demonstrante na `Majdanu` su identifikovani. Ali ne mogu vam reći njihova imena. Mogu samo da kažem da su to ukrajinski državljani", izjavio je Oleh Maknicki, vršilac dužnosti državnog tužioca.

Mediji su ranije izvestili da su snajperisti, koji su usmrtili nekoliko desetina ljudi tokom protesta u Kijevu, dejstvovali sa zgrade koja je bila pod kontrolom opozicije.

Među žrtvama su bili demonstranti i pripadnici policije. U javnost je svojevremeno procurio snimak telefonskog razgovora šefa estonske diplomatije Urmasa Paeta i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem su iznesene sumnje da su nove ukrajinske vlasti možda umešane u snajpersku pucnjavu.

http://www.youtube.com/watch?v=zwqfrq43lK0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track