I Rogozin na meti EU sankcija: Zamenik ruskog premijera na crnoj listi!
Foto: Beta

Donedavni ambasador Rusije pri NATO

I Rogozin na meti EU sankcija: Zamenik ruskog premijera na crnoj listi!

Planeta -
Pored njega, proširena “crna lista” EU obuhvata savetnika predsednika Vladimira Putina Sergeja Glazjeva, predsednicu gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinu Matvijenko, predsednika Dume Sergeja Nariškina...

BRISEL - Zamenik premijera Rusije Dimitrij Rogozin nalazi se na listi dvanaest ruskih funkcionera kojima je zabranjeno da putuju u Evropsku uniju i da raspolažu računima u evropskim bankama. Rogozin, koji je donedavno bio ambasador Rusije pri NATO, stavljen je na spisak sankcionisanih zbog otvorenog zalaganja za pripajanje Krima Rusiji, objavljeno je danas u službenom glasniku EU.

Pored njega, proširena “crna lista” EU obuhvata savetnika predsednika Vladimira Putina Sergeja Glazjeva, predsednicu gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinu Matvijenko, predsednika Dume Sergeja Nariškina i direktora informativne agencije “Rusija danas” Dmitrija Kiseljova.

Na listi je i general-potpukovnik Igor Turčenjuk, komandant ruskih oružanih snaga na Krimu, nekoliko poslanika i funkcionera krimskih vlasti. Uz ranije usvojenu listu od 21 osobe, broj ruskih i krimskih funkcionera pod sankcijama popeo se na 33.Proširena crna lista EU usvojena je kasno sinoć na sastanku šefova država i vlada članica EU u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track