SEKSI MINISTARKA: Putine sledeći put dođi i osvoji nas!
Foto: Facebook

Ponuda iz Pridnjestrovlja

SEKSI MINISTARKA: Putine sledeći put dođi i osvoji nas!

Planeta -
Nina Štanski, prelepa šefica diplomatije Pridnjestovlja, oduševljena je Vladimirom Putinom i predlaže mu da sledeći put krene na njenu nepriznatu zemlju

Nina Štanski, glamurozna šefica diplomatije Pridnjestrovlja, oblasti koja se 1990. otcepila od Moldavije, pozvala je predsednika Rusije Vladimira Putina da mu sledeći korak u osvajanju bude pripajanje njene države, piše Dejli mejl.

Možda je poneko i čuo za Pridnjestrovlje, nepriznatu državicu sa 509.000 građana, čije ministarstvo spoljnih poslova vodi Nina Štanski (36), koja se u javnosti često pojavljuje u dekoltiranim crnim haljinama iako je uzorna majka. Puna je hvale za rusko preuzimanje kontrole nad Krimskim poluostrvom i otvoreno poziva ruskog predsednika da istu akciju napravi i u njenoj zemlji, uklještenoj između Ukrajine i Moldavije.

Nina Štanski: Ruski svet se ujedinjuje                            Foto Facebook
Nina Štanski: Ruski svet se ujedinjuje Foto Facebook

“Zadovoljstvo nam je što možemo da kažemo da se ishod krimskog referenduma u potpunosti poklapa sa rezultatima referenduma u Pridnjestrovlju 17. septembra 2006, kada je više od 97 odsto glasača glasalo za nezavisnost i izglede za dobrovoljno ujedinjenje sa Rusijom”, navodi se u njenom saopštenju. “Očigledno poklapanje volje naroda Krima i Pridnjestrovlja pokazuje da se ruski svet ujedinjuje i da želja naroda za jedinstvom ne može da se zaustavi”, dodaje se.

Međunarodna zajednica nije priznala njenu državu i smatra je i dalje delom Moldavije. Stanovnici Pridnjestrovlja nisu hteli da priznaju vlast Kišinjeva, a sada su odlučni da i zvanično uđu u sastav Rusije, koja ih već godinama finansijski pomaže.

“Smatramo sebe delom Rusije i to ne bez razloga. Za to postoji legitimni i istorijski razlozi”, tvrdi Nina Štanski. Rusija je zauzela Pridnjestrovlje za vreme carice Katarine Velike, 1792. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track