LAVROV: Snajperisti iz Kijeva pripadnici Desnog sektora?
Foto: Youtube

Istraga

LAVROV: Snajperisti iz Kijeva pripadnici Desnog sektora?

Planeta -
Sergej Lavrov kaže da postoje još nezvanični dokazi koji povezuju Desni sektor sa snajperistima koji su pucali na demonstrante u Kijevu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da imaju nezvanične informacije da je organizacija "Desni sektor" uključena u pucnjavu snajperima na demonstrante na Majdanu.

"Imamo neke informacije o snajperistima iz Kijeva. Za sada su nezvanične, ali postoji dosta činjenica koji ukazuju na Desni sektor. Naravno, to se sve mora proveriti do kraja, i nadamo se da će istraga koju su najavili ukrajinski lideri biti uskoro završena i neće biti gurnuta pod tepih", istakao je Lavrov.

Sergej Lavrov                                    Foto AP
Sergej Lavrov Foto AP

Inače, ukrajinsko državno tužilaštvo ranije je identifikovalo snajperiste koji su pucali na demonstrante na Trgu Majdan, kao ukrajinske državljane, ali nisu mogli da objave njihova imena.

Šefovi diplomatija SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, danas bi trebalo da se sretnu u Parizu, kako bi razgovarali o rešavanju ukrajinske krize. Keri je u subotu već bio na putu s Bliskog istoka za SAD kada je odlučeno da otputuje za Pariz radi sastanka s Lavrovom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track