POREDIO EU SA TREĆIM RAJHOM: Desničar Mozler povukao kandidaturu za Evropski parlament
Foto: Rojters

Teške reči

POREDIO EU SA TREĆIM RAJHOM: Desničar Mozler povukao kandidaturu za Evropski parlament

Planeta -
Mozler predstavlja ekstremno desnu frakciju svoje partije koja je tokom poslednjih godina ostvarila značajan uspeh borbe protiv korupcije i na anti-imigrantskim stavovima i postala, najpopularnija politička stranka u Austriji

BEČ - Austrijski desničar Andreas Mozler povukao je danas svoju kandidaturu za ponovni izbor za poslanika u Evropskom parlamentu posle oštrih kritika zbog kontroverznih komentara koje je izneo.

Mozler je prošlog meseca rekao, kako su preneli mediji, da postoji opasnost da Evropa postane "konglomerat crnaca... u kojem se haos povećava zbog masovne imigracije". On je rekao i da je "EU takva diktatura da Treći rajh deluje liberalno".

Mozler je danas rekao da se odlučio da povuče svoju kandidaturu zarad dobrobiti svoje Slobodarske partije, a ne zbog pritiska koji vrši austrijska "politički korektna medijska scena".

Mozler predstavlja ekstremno desnu frakciju svoje partije koja je tokom poslednjih godina ostvarila značajan uspeh na krilima evroskepticizma, borbe protiv korupcije i na anti-imigrantskim stavovima i postala, prema istraživanjima, najpopularnija politička stranka u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track