Najnovije vesti

EBOLA PRETI SVETU: Svetska zdravstvena organizacija upozorava na širenje zaraze!
Foto: Beta Ap

Zaraza se širi po Africi

EBOLA PRETI SVETU: Svetska zdravstvena organizacija upozorava na širenje zaraze!

Planeta
SZO je naveo da slučajeva obolelih od ebole ima u Sieri Leone, dok na Maliju ima devet slučajeva za koje se sumnja da su ebola, ali oni još nisu potvrđeni

ŽENEVA - Ebola bi mogla da nastavi širenje zapadnom Afrikom narednih meseci, kao najozbiljniji slučaj epidemije sa kojom se u poslednjih 40 godina suočila međunarodna zajednica, saopštili su danas zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Zamenik generalnog direktora SZO Keiđi Fukuda ocenio je da je širenje epidemije, koja je izbila na jugu Gvineje, a prosirila se i na Liberiju, "veoma zabrinjavajuće". "Nismo do sada imali do sada epidemiju ebole u tom delu Afrike", rekao je Fukuda.

SZO je poslala svoje timove u taj deo Afrike kako bi sprečili širenje bolesti i pomogli obolelima. Prema poslednjim podacima, u Gvineji ima 157 registrovanih slučajeva ebole, od kojih 101 smrtnih. U Konakriju je zabeleženo 20 slučajeva te bolesti.

U Liberiji, gde je 21 osoba obolela, deset je od posledica zaraze preminulo. SZO je naveo da slučajeva obolelih od ebole ima u Sieri Leone, dok na Maliju ima devet slučajeva za koje se sumnja da su ebola, ali oni još nisu potvrđeni.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...