BOGATO: Ovo je palata Vladimira Putina od milijardu dolara!

Ruski predsednik voli da se baškari u raskoši

BOGATO: Ovo je palata Vladimira Putina od milijardu dolara!

Planeta -
Bivši Putinov saradnik Kolešnikov se tu nije zaustavio, već je tvrdio da je palata izgrađena novcem od „korupcije, podmićivanja i lopovluka“

MOSKVA - Ima se, može se.Ruski predsednik Vladimir Putin uspavljuje tigrove, leti sa ždralovima i mazi leoparde u kavezu, ali očigledno zna da uživa i u luksuzu na svom posedu na obali Crnog mora, na kojem, kako tvrdi ruski biznismen i nekadašnji Putinov saradnik Sergej Kolešnikov, ima raskošnu vilu, čija se vrednost procenjuje na milijardu dolara!Izražavajući zabrinutost zbog korupcije, ovu tvrdnju je 2010. godine Kolešnikov pismenim putem preneo tadašnjem predsedniku Rusije Dmitriju Medvedevu, pošto su prethodno mediji objavili kopiju ugovora iz 2005. za izgradnju palate sa potpisom Vladimira Kožina, tadašnjeg šefa uprave za poslove predsednika Rusije.

Kolešnikov se tu nije zaustavio, već je tvrdio da je palata izgrađena novcem od „korupcije, podmićivanja i lopovluka“. Luksuzna vila od 740 kvadratnih metara izgrađena je na imanju od 74 hektara, u okviru kojeg se nalaze vinograd, heliodrom, letnji amfiteatar i drugo.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track