Najnovije vesti

VACLAV KLAUS: SAD i Zapad su izazvali krizu u Ukrajini
Foto: AP

Sve predvideo

VACLAV KLAUS: SAD i Zapad su izazvali krizu u Ukrajini

Planeta
"Od samog početka sam im govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. Nažalost, tačno to se dogodilo", rekao je bivši češki predsednik.

PRAG - Sjedinjene Američke Države i Zapad su izazvali ukrajinsku krizu, izjavio je u intervjuu češkoj televiziji CT24 bivši predsednik Češke Vaclav Klaus.

 

"Mislim da Rusija nije kriva za izbijanje nemira na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu. Zapadna Evropa i SAD su pogoršali tu situaciju", istakao je Klaus, a preneo Itar-Tass.

 

"Od samog početka sam im govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. Nažalost, tačno to se dogodilo", naveo je bivši češki predsednik.

 

Klaus je dodao kako Ukrajina sada prolazi kroz period u kojem je teško reći da li vlasti žele da se oslone na Zapad ili Rusiju. Kijev, međutim, mora nezavisno da donosi odluke o sopstvenoj budućnosti, istakao je on.

 

"Ukrajinci moraju samo da odlučuju o svojoj budućnosti, bez uplitanja sa strane. Molim vas, prestanite da se mešate sa Istoka ili Zapada", upozorio je Klaus.

 

(Kurir/Itar-Tass)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...