AKO RUSIJA NAPADNE: Bivši šef NATO otkriva da li Amerika ulazi u rat!
Foto: Reuters

Admiral Džejsm Stavridis

AKO RUSIJA NAPADNE: Bivši šef NATO otkriva da li Amerika ulazi u rat!

Planeta -
Ako do invazije dođe Rusija će biti i ekonomski i diplomatski izolovana od većine zemalja u svetu. Sve to bi dovelo do stanja kao i tokom Hladnog rada, rekao je admiral Stavridis

SAD/UKRAJINA - Kako stvari sada stoje u Ukrajini postavlja se samo dva pitanja - da li će Rusija izvršiti sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu, i da li će, ako se to dogodi, Amerika ući u rat.

Nekadašnji komandant NATO alijanse admiral Džejms Stavridis smatra da ne veruje da će Rusija izvršiti invaziju na Ukrajinu.

"Ipak ako se to i dogodi Rusija će biti i ekonomski i diplomatski izolovana od većine zemalja u svetu. Sve to bi dovelo do stanja kao i tokom Hladnog rada. A to ne bi bilo dobro za sve", rekao je admiral Stavridis.

Na novinarsko pitanje da li će u tom slučaju Amerika i njeni evropski saveznici ući u rat bivši prvi čovek NATO-a smatra da je to malo verovatno.

"Otvoren rat a kao i vojno mešanje Amerike je zaista skoro nemoguća opcija. Ali s druge strane stvari idu ka tome da pružimo Ukrajini snažnu vojnu pomoć protiv pobune koju sponzoriše Rusija", rekao je admiral Stavridis.

(Mashable.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track