PEDOFILSKI SKANDAL U SAD: Profesor 42 godina drogirao i silovao maloletne učenike!
Foto: Printscreen Youtube

Čistačica otkrila aferu

PEDOFILSKI SKANDAL U SAD: Profesor 42 godina drogirao i silovao maloletne učenike!

Planeta -
Ruka pravde profesora je stigla u Nikaragvi na američkom koledžu u Managvi kada je njegov USB sa slikama gole dece ukrala čistačica koja je tek kada je posle nekoliko meseci od krađe otkrila slike ceo slučaj prijavila policiji

NJUJORK – SAD, Velika Britanija ali i brojne druge države našli su se u centru novog pedofilskog skandala čiji je glavni akter professor Vilijam Vehi inače otac dvoje dece čija supruga presedava Većem Evropske komisije za internacionalne optužen je da je u periodu od 42 godine seksualno zlostavljao najmanje 20 dece između 12 i 14 godina, a otkriveno je da ih je on najpre drogirao, zatim čekao da se onesveste, a onda ih seksualno zlostavljao.

Vehi je svoj radni vek proveo u SAD, a od 2009 do 2013 radio u privatnoj Internacionalnoj školi Suthbank u Londonu, a kao predavač se pojavljivao i u Španiji, Grčkoj, Saudijskoj Arabiji, Indoneziji, Iranu i Libanu.

Ruka pravde profesora je stigla u Nikaragvi, tačnije na američkom koledžu u Managvi gde je pronađen njegov USB pun fotografija gole dece, od kojih je 50 pohađalo školu u Londonu.

USB ukrala je čistačica na univerzitetu, a šokantan sadržaj primetila je tek posle nekoliko meseci kada ga je otvorila.

Ona je sve fotografije prosledila policiji, a ceo slučaj preuzeo je FBI, a Vehi je priznao agentima da je dugi niz godina zlostavljao decu kojoj je davao tablete da bi ih onesvestio, ali je tvrdio da je i on žrtva.

'Kao dečak sam zlostavljan, zato radim sve ovo. Radim to otkada znam za sebe', rekao je navodno istražiocima.

Dva dana nakon priznanja profesor je pronađen mrtav u motelu u gradu Luverneu u Minesoti, a policajci su saopštili da se radi o samoubistvu.

Ono što je upalo u oči jeste da je profesor-pedofil bez ikakvih problema priman u svaku školu u kojoj je radio uprkos tome što je daleke 1969 bio osumnjičen za pedofiliju u Kaliforniji.

'Bio je jako popularan čovek, među osobljem i učenicima. Neverojatno je da punih 40 godina nko nije posumnjao da se događa nešto ovako stravično', kazao je Kris Vudhed direktor škole u Londonu i dodao da je profesor-pedofil predavao deci starosti od 11 do 14 godina, čak je sa njima organizovao izlete.

(Jutarnji list)

http://www.youtube.com/watch?v=viSLuzLnhlw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja