PROSTITUCIJA NA CETINJSKOJ MAGISTRALI: Seks od 5 do 50 evra za heroin!
Foto: Sina Kurir

Potresne ispovesti

PROSTITUCIJA NA CETINJSKOJ MAGISTRALI: Seks od 5 do 50 evra za heroin!

Planeta -
Veliki broj žena i devojaka na toj lokaciji bavi prostitucijom i leti rade od od 22 pa do pet-šest sati ujutro, zavisno koliko imaju mušterija

Tačni podaci prostitucije u Crnoj Gori se ne znaju, a samo se naslućuje da je najstariji zanat široko rasprostranjen. Ono što zabrinjava je da se ovim poslom bave sve mlađe osobe, pa i devojčice od 14 godina.

Izvršna direktorka Crnogorskog ženskog lobija CŽL Aida Petrović zabrinuta je zbog porasta prostitucije u Crnoj Gori i negativnih efekata koje ostavlja na devojčice i žene koje se njome bave. Petrovićeva smatra da bi institucije sistema trebalo više pažnje da posvete tom problemu.

Dve djevojke koje se bave prostitucijom na Nikšićkom i Cetinjskom putu u potresnoj ispovesti ispričale su najgore moguće detalje i stvari koje su im se desile na toj lokaciji.

"One su samo htele sa nama da se ispričaju i ništa više. Ispričale su nam da neke devojke rade da bi zaradile dozu heroina, zatim da se veliki broj žena i devojaka na tim lokacijama bavi prostitucijom i da leti rade od od 22 pa do pet-šest sati ujutro, zavisno koliko imaju mušterija. Zimi rade do četiri sata posle ponoći. Često se desi da ih poseti i pokupi policija i da ih privede uveče, a već sutra pusti na slobodu. Takođe, govorile su o tome da se u nekoliko slučajeva dešavalo da se klijentu koji ih "pokupi" pridruži više mladića i da svima moraju da pruže seksualne usluge“, navodi Petrovićeva.

Ona upozorava da žene koje se bave prostitucijom na Cetinjskom i Nikšićkom putu seksualne usluge pružaju po ceni od pet pa do 50 evra, ali da najčešće dobijaju oko 20 evra.

(in4s.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja