DOBKIN: Ministarstvo policije Ukrajine izvelo atentat na gradonačelnika Harkova!
Foto: AP

Kijevu krvave ruke?

DOBKIN: Ministarstvo policije Ukrajine izvelo atentat na gradonačelnika Harkova!

Planeta -
Na mestu zločina nađena je futrola za snajpersku pušku "dragunov", kaže Dobkin; tužilaštvo ispitalo 35 osoba, nema značajnog traga

KIJEV - Atentat na gradonačelnika Harkova Genadija Kernjesa možda je ogranizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, rekao je bivši harkovski gradonačelnik i predsednički kandidat Mihail Dobkin.

Dobkin i Kernjes su iz proruske Partije regiona.

S druge strane, tužilaštvo Harkovske oblasti ustanovilo je četiri moguća razloga za pokušaj ubistva gradonačelnika Kernjesa: politički razlozi, razni Kernjesovi poslovi, poslovi njegovih bližnjih i lično neprijateljstvo. Moguće da je stradao i zato što je protiv separatizma, tvrde ukrajinskeVesti.

Genadij Kernjes: Atentator mu je ciljao srce, pogodio kičmu Foto AP
Genadij Kernjes: Atentator mu je ciljao srce, pogodio kičmu Foto AP

Istražitelji su ispitali 35 ljudi koji su na bilo koji način povezane s atentatom. Ali zamenik harkovskog tužioca Konstantin Turkov kaže da nisu našli nikakav vredan trag.

Istraga je utvrdila da je Kernjes upucan u ponedeljak oko 11.00 i da je napadač nišanio srce. Dobkin kaže da je na mestu zločina futrola za snajpersku puštku.

U međuvremenu su izraelski lekari saopštili da je operacija kojoj je Kernjes bio podvrgnut u Harkovu bila uspešna. Kernjes je sada u privatnoj bolnici "Eliša" u Haifi, javlja Frans pres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track