VLADIMIR PUTIN: Amerika je od početka iz senke rukovodila krizom u Ukrajini
Foto: Reuters

Zavera

VLADIMIR PUTIN: Amerika je od početka iz senke rukovodila krizom u Ukrajini

Planeta -
Odgovorno izjavljujem da u Ukrajini nema ni ruskih instruktora ni specijalaca ni vosjke, niti bilo kog drugog, kazao predsednik Rusije

MINSK - Ono što se danas dešava u Ukrajini rezultat je procesa koji su od početka vodile Sjedinjene Američke Države, ali tako da ostanu u senci, izjavio je večeras u Minsku predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Mislim da nam ono što se sada dešava pokazuje ko je, zapravo, rukovodio tim procesom od početka. Međutim, Sjedinjene Države su prve korake činile u senci, pa su se interesi SAD i njihovih evropskih partnera poklopili, jer je Evropska unija, koju predstavlja Evropska komisija, htela da postigne izvestan dogovor s Ukrajinom po uslovima koji su, verujem, nepovoljni za Ukrajinu", kazao je on posle sastanka s predsednicima Kazahstana i Belorusije, Nursultanom Nazabajevim i Aleksandrom Lukašenkom.

Odgovarajući na pitanje novinara o "osvetničkim" sankcijama, predsednik Rusije je rekao da nije neophodno odgovarati na njih, ali je upozorio da će zapadni partneri u ključnim sektorima ruske ekonomije snositi posledice.

Srdačan samit u Minstu Foto AP
Srdačan samit u Minstu Foto AP

"Ruska vlada je već predložila neke korake u odgovor, ali verujem da to nije neophodno. Međutim, ako se ovakvo ponašanje nastavi, naravno da će vlada morati da razmisli o tome ko i kako radi u Rusiji u ključnim sektorima ekonomije, uključujući i energetski sektor", kazao je Putin.

"Ne želimo da pribegavamo takvim koracima, takvim odgovorima, i nadam se da to neće biti potrebno.

Putin je još jednom izjavio da u Ukrajini nema ruskih vojnika.

"Slušamo da tamo postoje naši specijalci, instruktori. Odgovorno izjavljujem da tamo nema ni ruskih instruktora ni specijalaca ni vosjke, nema nikog", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track