NEVREME U BALTIMORU: Zemlja se otvorila i progutala vozila!
Foto: Reuters

Haos na istoku SAD

NEVREME U BALTIMORU: Zemlja se otvorila i progutala vozila!

Planeta -
Ulica se urušila noseći sa sobom veliki broj vozila koja su bila parkirana. Pričinjena materijalna šteta je ogromna, ali povređenih nije bilo
1 / 3 Foto: Reuters

BALTIMOR - Jaki pljuskovi, koji su pogodili američku Istočnu obalu sve do Floride, izazvali su otkazivanje letova na nekoliko aerodroma i kolaps u saobraćaju. U Baltimoru se na trotoaru usled kiše otvorila ogromna rupa koja je progutala na desetine automobila.Ulica se urušila noseći sa sobom veliki broj vozila koja su bila parkirana. Pričinjena materijalna šteta je ogromna, ali povređenih nije bilo.

Usled urušavanja ulice, evakuisan je čitav komšiluk, a na licu mesta su brojne spasilačke službe. Boston, Njujork i Vašington su potpuno poplavljeni, a vlasti severne Floride spasavali su ljude sa krovova poplavljenih kuća, prenela je agencija AFP.

Meteorolozi su saopštili da je do 55 litara vode po kvadratnom metru palo u nekim područjima za samo neoliko sati.Zbog obilnih padavina na nekoliko aerodroma su otkazani letovi, uključujući aerodrome u Filadelfiji, Njujorku i Vašingtonu. Voda na baltimorskim ulicama je odnosila automobile, preneo je Vašington Post.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track