KANCELARKA SMRŠALA: Merkelova skinula 10 kg, jede voće!
Foto: Reuters

Topi kilograme

KANCELARKA SMRŠALA: Merkelova skinula 10 kg, jede voće!

Planeta -
Početkom godine imala je povredu karlice na skijanju posle čega je prešla na dijetu - jede manje, a odustala je i od čaše vina

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel je smršala - ocenjuju i mediji i komentatori u Nemačkoj, ali i u Americi, koju je posetila prošle sedmice i odakle je stigao komentar jedne novinarke da prva žena na čelu nemačke vlade sada izgleda i sportskije i svežije. Merkelova je od početka godine smršala oko deset kilograma, piše nemačka štampa, a konzervativni dnevnik Velt navodi da nemačka kancelarka sada preferira, pre svega, voće.

Stoga je u Beloj kući prošlog petka izabrala za ručak tanjir rafiniranog voća, odnosno panakotu sa limunom. Mediji podsećaju da je Merkel početkom godine imala povredu karlice na skijanju i da je posle ozdravljenja prešla na dijetu.

Ona jede manje, a odustala je i od čaše vina, prenosi nemačka štampa, koja piše da Merkel sada za vreme sednica i sastanaka, umesto za zemičkama sa sirom i mlevenim mesom sa začinima, poseže za zalogajima povrća.

Život Angele Merkel, i privatni i javni, izaziva ogromnu pažnju ne samo nemačke, već i svetske javnosti. Zbog toga su njene ogrlice, sakoi, svečane haljine i sokne ili frizura, tema pisanja ne samo bulevarskih listova već i ozbiljnih, političkih medija.

O njoj se već mnogo toga zna - u Evropskoj uniji je često kritikovana zbog svoje čelične politike štednje, mučne i teške za finansijski poljuljane ekonomije, a kod kuće obožavana kod velikog broja Nemaca. Biografija Angele Merkel, koja je prevalila put od DDR do EU, zapravo je deo istorije Nemačke - rođena 1954. godine u Hamburgu, u porodici evangelističkog sveštenika, preselila se još kao dete na istok, u DDR, gde je njen otac dobio službeni premeštaj. U Istočnoj Nemačkoj je odrastala i školovala se, a za njenu političku karijeru se kaže da je bila uspešna i beskompromisna.

Merkel svih ovih godina svoje vladavine vodi Nemačku, ali i EU, sprovodi svoju volju, zbunjuje i iza sebe ostavljala političke protivnike, a onim što je činila i čini, izgleda, uvek misli na Nemačku.Ona važi za osobu koja svoj privatni život dobro čuva, ali su njeni biografi mnogo toga i obelodanili. Prošle godine se našla u centru medijske pažnje ne samo kao političarka, već kao žena koja je otkrila delić onoga što su mnogi želeli da znaju o njoj - štedljivo govoreći o svom stilu vladanja, kuvanju, mužu, ćutnji pred donošenje odluka, ali i o muškarcima.

Ona je otkrila da su “lepe oči” ono što muškarce čini atraktivnim, a sa Nemcima je podelila deo svog života, saznanja o njenom mužu, o kolačićima, prelivu, čorbi od krompira, pečenju guske za Božić, rolnicama… Tom prilikom je otkrila i da se njen muž retko žali.

“Moj muž se retko žali… Samo je na kolačima za njega uvek malo preliva. On je, jednostavno, sin poslastičara”, pričala je Merkel prošlog leta svojim biračima o svom mužu, Joahimu Zaueru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track