NESTERENKO: Crnogorci, zalud vam slatkorečivost - sankcije vam nećemo zaboraviti
Foto: Printscreen RT

Bez pardona

NESTERENKO: Crnogorci, zalud vam slatkorečivost - sankcije vam nećemo zaboraviti

Planeta -
Ambasador Rusije u Podgorici Andrej Nesterenko kaže da je Moksva razočarana odlukom koju je Podgorica donela i bez pritiska Zapada

PODGORICA - Ambasador Rusije u Podgorici Andrej Nesterenko ocenio je da odluku crnogorskih vlasti da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije neće moći da kompenzuju “nikakvo uznošenje i lepe reči” i da će ona zauzeti odgovarajuće mesto u zajedničkoj istoriji.

Ruski diplomata je u pismu podgoričkoj Pobjedi reagovao na tvrdnje profesora Moskovskog univerziteta Sergeja Grizunova da su insinuacije da je Kremlj ljut na premijera Mila Đukanovića “glupost” i da je “Đukanović vrlo cenjen u svim ruskim institucijama, kao vrlo sposoban i vrlo pošten političar”, prenele su podgoričke Vijesti.

Milo Đukanović Foto Beta
Milo Đukanović Foto Beta

“Nijedne reči nije bilo o spoljnopolitičkoj aspiraciji koju čvrsto brani crnogorska vlada u vezi sa ulaskom u NATO organizaciju s kojom imamo dosta nerešenih pitanja kao i o pridruživanju svoje zemlje paketima sankcija koje je nedavno uvela EU. Ja ću reći ono što sam rekao pre: gotovo u svim razgovorima sa Crnogorcima koje mi i dalje smatramo istorijski prijateljskim narodom čujem samo njihove reči otrgnuća i razočaranja u odnosu na takvu odluku o sankcijama”, naveo je on.

“Posebno u slučaju da je u lokalnim medijima široko najavljena izjava šefa Delegacije EU u Podgorici Mitje Drobniča da crnogorske vlasti nisu bile prisiljene da se pridruže navedenim koracima. Takva odluka koja je ovde doneta na zvaničnom nivou zauzeće odgovarajuće mesto u zajedničkoj istoriji. Nikakvo uznošenje i lepe reči neće moći da to kompenziraju”, saopštio je Nesterenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track