Pogoršava se stanje na području Banjaluke

Kritično u Republici Srpskoj

Pogoršava se stanje na području Banjaluke

Planeta -
Vodostaj Vrbasa je porastao za 50 centimitara, dok je vodostaj Vrbanje, koja takođe protiče na području Banjaluke, porastao za 60 centimetara

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da se stanje na području grada pogoršava, navodeći da je reka Vrbas odnela pešački most u naselju Priječani.

On je rekao da je saobraćaj obustavljen i na mostu preko Vrbasa u prigradskom naselju Trn. "Naselje Priječani je zbog toga potpuno odsečeno sa te strane.

U toku noći može biti problema u tom naselju, jer preti da se Vrbas izlije, što može ugroziti i naselje Trapisti i Zavod za rehabilitaciju "Miroslav Zotović", kazao je Gavranović novinarima.

Gradonačelnik Banjaluke dalje je naveo da se u naselju Derviši izlila reka Široka i da je 20 objekata okruženo vodom, kao da je ugroženo i naselje Česma.

Prema njegovim rečima, vodostaj Vrbasa je porastao za 50 centimitara, dok je vodostaj Vrbanje, koja takođe protiče na području Banjaluke, porastao za 60 centimetara. Voda je probila i u banjalučko naselje Lazarevo, a u potpunosti je poplavljen Rafting centar Kanjon, koji se nalazi u naselju Karanovac, na samom ulazu u Banjaluku.

Visok nivo Vrbasa je i ispod "Zelenog mosta" u gradskom jezgru, a betonska plaža kod tog mosta je poplavljena. Gavranović je rekao da će konačna odluka o proglašenju vanrednog stanja na području Banjaluke biti doneta na bazi procene Kriznog štaba o tome kako će se situacija odvijati na terenu.

Kritično je stanje i u Čelincu, mestu udaljenom 15-tak kilometara od Banjaluke. Reka Vrbanja izlila se preko gradskog mosta i Čelinac je potopljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja