REPUBLIKA SRPSKA: Klizišta u Zvorniku uništila 200 kuća i lokalne puteve
Foto: Reuters

Ni kamen na kamenu...

REPUBLIKA SRPSKA: Klizišta u Zvorniku uništila 200 kuća i lokalne puteve

Planeta -
Gradu su neophodne pumpe za izvlačenje vode i topovi za sušenje

SARAJEVO - U Zvorniku je pokrenuto više od 200 klizišta, kilometri lokalnih puteva su uništeni ili oštećeni, dok je 200 kuća u klizištima i bujicama potpuno uništeno ili oštećeno.

U Boškovićima oko 40 kuća nije sigurno za život, jer tonu u zemlju i izvršena je evakuacija stanovništva.

Zvorniku su sada neophodne pumpe za izvlačenje vode i topovi za sušenje, prenose mediji. Vatrogasne jedinice hercegovačke regije su dostavile pet pumpi.

U mestu Polom u Bratuncu klizište je u reku Drinu odvuklo tri vikend kuće saopšteno je iz Civilne zaštite RS-a. U toj opštini je više klizišta koja ugrožavaju lokalne puteve. U Vlasenici jedan od većih problema su brojni odroni na putevima na području okolnih mesta.

U opštini Lopare pojavio se veliki broj klizišta koja su ugrozila elektro instalacije i veliki broj kuća, a oko 200 stanovnika je evakuisano.

Veliki broj lokalnih i nekategorisanih puteva je blokirano zbog klizišta. Više od 90 posto područja opštine je bez napajanja električnom energijom, a PTT saobraćaj je takođe u prekidu.

Za ovu opštinu je osposobljeno snabdevanje tehničkom vodom, koja nije za piće. U opštini Srebrenica broj klizišta se stalno povećava, a ona ugrožavaju i lokalne nekategorisane putne pravce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track