BRAĆA IZ ČIKAGA: Ujedinjeni u molitvi i prikupljanju pomoći za Srbiju
Foto: Printscreen

Uz svoj narod

BRAĆA IZ ČIKAGA: Ujedinjeni u molitvi i prikupljanju pomoći za Srbiju

Planeta -
Stanovnici Čikaga srpskog porekla užurbano prikupljaju pomoć za narod u Srbiji, a pokušavajući da u akcuju uključe i širu američku javnost, prilog o akciji emitovan je i na jednoj od najvećih televizija u SAD

Katastrofalne poplave koje su zadesile Srbiju zauzimaju mesto u udarnim terminima svetskih medija a ABC Newse mitovala je prilog o Srbima u Čikagu koji užurbano prikupljaju pomoć za svoju domovinu.

"Količina kiše koja padne za tri meseca sručila se na Balkan za svega tri dana i razorila Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i odnele desetine života. U Čikagu se prijatelji i rodbina pogođenog naroda okuplja da uradi koliko god je moguće na prikupljanju pomoći. U najvećoj pravoslavnoj crkvi u ovom gradu, narod se okupio ne samo zbog molitve već i zbog konkretne pomoći kako bi se prevazišle posledice najgorih poplava koje Balkan pamti" navodi se u TV prilogu.

"Pokušavamo da uradimo koliko god je moguće da pomognemo našem narodu. Prikupljamo lekove, novac, pelene i sve što je potrebno", kaže jedna od gospođa srpskog porekla koja je došla u crkvu kako bi se priključila akciji i ubedila svoje sunarodnike da otvore svoje novčanike i čekovne knjižice.

Petko Petković iz organizacije Srbi za Srbe kaže u prilogu da je konkretna pomoć u hrani, mleku u prahu, flaširanoj vodi i ostalim neophodnim potrepštinama već spremna za put u domovinu.

"Ljudi su ostali bez ičega, neki od njih su evakuisani bukvalno bosi. Potrebna im je naša pomoć što je hitnije moguće", objašnjava jedna devojka poreklom iz Bosne koja je takođe pretpela neviđenu štetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track