PRAUNUK STJEPANA RADIĆA: Poplava je pokazala da možemo da se ujedinimo!
Foto: Tanjug

Drito Konj

PRAUNUK STJEPANA RADIĆA: Poplava je pokazala da možemo da se ujedinimo!

Planeta -
Ova poplava je pokazala nešto drugo. Pokazala je da se narodi i mimo država mogu dogovoriti. Da se mogu ujediniti. Da nisu bezvredna jadna bagra, napisao je Krznarić

Fejsbukom se u četvrtak nezaustavljivo širi status kompozitora i blogera Stjepana Krznarića, praunuka Stjepana Radića, poznatijeg po forumskom nadimku Drito Konj, u kome ispoveda dušu povodom zbivanja poslednjih desetak dana koliko na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske traje bitka protiv nezapamćenih poplava.

U podužem napisu Drito Konj iznosi stav protiv nacionalizma i religijskih organizacija, a poplave vidi kao faktor ujedinjenja koji bi sve narode na području bivše Jugoslavije mogao da navede na revolucionarni prevrat.

"Nije problem u narodu. Nije problem u narodima. Nije problem u jednoj religiji, problem je u svima. Sve države Balkana te uče da je ova država pored loša. Sve religije te uče da je ova druga religija loša. Svi političari Balkana te uče da su građani i političari druge zemlje Balkana loši", kaže Krzanrić.

Prema njegovim rečima poplave koje su zadesilo region pokazale su nešto sasvim drugačiju sliku.

"Al vidite, ova poplava je pokazala nešto drugo. Pokazala je da se narodi i mimo država mogu dogovoriti. Da se mogu ujediniti. Da nisu bezvredna jadna bagra. Vrede. I jaki su. I pomoć će drugima sebi nauštrb, za više dobro", napisao je Krznarić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track