PRODAVAO GLAS NA IZBORIMA ZA EP: Jednostavno nisam znao za koga da glasam!
Foto: AP

Zbunjen

PRODAVAO GLAS NA IZBORIMA ZA EP: Jednostavno nisam znao za koga da glasam!

Planeta -
Ponudio početnu cenu od 100 kruna, a kako tvrdi, to je učinio jer je potpuno neinformisan

KOPENHAGEN - Jedan Danac rizikuje krivičnu prijavu nakon što je svoj glas za izbore za Evrposki parlament ponudio na prodaju na popularnim danskim internet oglasima "Plave novine", po početnoj ceni od 100 kruna, odnosno oko 1.500 dinara, prenela je danska TV2.

On je oglas, u kome je ponudio i da fotografiše svoj glasački listić kao dokaz, uklonio nakon što je njegov potez dospeo u fokus medija i pošto je upozoren da je prodaja sopstvenog glasa na izborima krivično delo kažnjivo zatvorom do dve godine. On je za TV2 potvrdio da jeste stavio svoj glas na prodaju, ali je istakao da se ne radi o nekom svesnom protestu protiv izbora za Evropski parlament, već da je jedini razlog za to bio što je "zbunjen".

"Ja, jednostavno, ne mogu da se snađem oko toga za koga treba glasati za, a za koga protiv, u nedoumici sam i potpuno neinformisan", kazao je on i dodao da nije bilo ponuda za kupovinu glasa, kao i da je oglas pogledan desetak puta.

Kako ističe TV2, ovaj Danac nije jedini koji je zbunjen izborima za Evropski parlament, koji se u toj skandinavskoj zemlji održavaju danas, pošto je prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja čak 21 odsto birača neodlučno ili ne želi da glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track