U Bosanskoj posavini i dalje na snazi vanredne mere odbrane
Foto: Printskrin Yt

Sava opada

U Bosanskoj posavini i dalje na snazi vanredne mere odbrane

Planeta -
Veliki broj osoba, uglavnom starijih, žena i dece i dalje su u centrima za kolektivni smeštaj gde su evakuisani posle poplava prošle nedelje

SARAJEVO - Za područje Bosanske posavine idanas je na snazi stanje vanredne zaštite od poplava, saopštila je bosanskohercegovačka Agencija za vodno područje reke Save.

U redovnom izveštaju ove agencije navodi se kako vodostaj Save i dalje opada, pa je on u protekla 24 sata niži do 27 centimetara.Voda se i dalje sporo povlači iz poplavljenih područja, naročito u opštinama Bosanski Šamac, Odžak, Domaljevac i Orašje.

Veliki broj osoba, uglavnom starijih, žena i dece i dalje su u centrima za kolektivni smeštaj gde su evakuisani posle poplava prošle nedelje, a potrebna su im hrana i lekovi, kao i medicinska pomoć.

U poplavama u Bosni stradalo je 23 ljudi. Iz službi civilne zaštite i opštinskih kriznih štabova u Bosanskojposavini podsećaju na povećane opasnosti od zaraza zbog naglogporasta temperature vazduha i najezde komaraca, ali za sada nema naznaka pojave epidemija, prenosi HINA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track