(VIDEO) NEVINA KRV: Sedmoro dece ranjeno u napadu ukrajinske vojske na dečju bolnicu
Foto: Printscreen Twitter

Deca na meti

(VIDEO) NEVINA KRV: Sedmoro dece ranjeno u napadu ukrajinske vojske na dečju bolnicu

Planeta -
Mališani su stradali od metaka i štrapnela kad je ukrajinska artiljerija raspalila po dečjoj bolnici i poliklinici

SLAVJANSK -. Sedmoro dece povređeno je u Slavjansku, u regionu Donjecka, kada su ukrajinske oružane snage granatirale dečju bolnicu i polikliniku u stambenom delu grada, saopštio je ruski komesar za prava dece Pavel Astahov.

Astahov je na Tviteru preneo saopštenje donjeckog regionalnog Ministarstva zdravlja da su deca stradala od metaka i štrapnela dok je ukrajinska vojska granatirala bolnicu.

http://www.youtube.com/watch?v=LIfA8tOK8qM

"Ovog jutra pogodili us dečju polikliniku u centru grada i prijemno odeljenje dečje bolnike. Bilo je to u pet ujutro", kazao je za Rašu tudej Vladimir, stanovnik Slavjanska.

"Bolnica i poliklinika su jedna pored druge. Bolnica je teše oštećena nego poliklinika", rekao je drugi stanovnik. Za školu.

Ovaj nesrećni stanovnik Slavjanska krenuo je u prodavnicu kad ga je pogodio metak; samo se skljokao Foto AP
Ovaj nesrećni stanovnik Slavjanska krenuo je u prodavnicu kad ga je pogodio metak; samo se skljokao Foto AP

Pod kišom granata danima je ceo stambeni deo Slavjanska - jedna granata je 28. maja probila krov škole u stambenom distriktu Artiom.

Pres služba ruskog komesara za prava dece danas je saopštila da su dečja odmarališta u ruskim regionima blizu Ukrajine, uključujući regione Kursk i Krim, spremna da prime decu iz jugoistočne Ukrajine gde su u toku borbena dejstva. "Spremni smo da primimo svu decu. Susedne teritorije -regioni Belgorod, Voronjež i Kursk, spremni su za smeštaj dece. Mi smo spremni i da ih pošaljemo na Krim", rekao je komesar, prenela je pres služba.

On je, međutim, kazao da ruska strana ne može da pomogne u izvođenju dece iz Ukrajine zato što su to državljani druge države.

"Da bismo im pomogli moramo pronaći prihvatljivi zakonski način da ih izvedemo iz zone borbenih dejstava", dodao je Astahov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja