MARIN LE PEN: Porošenko, izaberi put razuma i prekini ofanzivu
Foto: AP

Apel

MARIN LE PEN: Porošenko, izaberi put razuma i prekini ofanzivu

Planeta -
Liderka "Nacionalnog fronta" pozvala izabranog predsednika Ukrajine da se ogradi od ekstremne desnice i spreči eskalaciju građanskog rata

MOSKVA - Vođa francuske desničarske partije "Nacionalni front" Marin Le Pen pozvala je izabranog predsednika Ukrajine Petra Porošenka da izabere put razuma i obustavi vojnu operaciju koju ukrajinske snage sprovode na Istoku Ukrajine.

Le Penova je u intervjuu ruskoj "REN TV" izjavila da je situacija u Ukrajini "veoma kritična i opasna".

"Ali istovremeno ne prestajemo da se nadamo da će nedavno izabrani predsednik Ukrajine Petar Porošenko izabrati put razuma i prekinuti vojnu operaciju o kojoj govore SAD, a ponekad i EU", naglasila je ona. Liderka "Nacionalnog fronta" izrazila je da će biti izbegnuta eskalacija građanskog rata.

"Neophodno je da se nedavno izabrani predsednik Ukrajine ogradi od ekstremnih desničara", rekla je Marin Le Pen. "Mi ne podržavamo nasilje koje se dogodila na Majdanu. Mi smatramo, kao i Rusija, da su ovakve akcije nezakonite.

Marin Le Pen je ponovila da i dalje smatra da je federalizacije Ukrajine moguća."Samo treba da sve strane sednu za pregovarački sto", kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track