Najnovije vesti

Putin: Susret sa Obamom značajan
Foto: AP Photo

Obeležavanje Dana D

Putin: Susret sa Obamom značajan

Planeta
11:56h
Mislim da je razmena mišljenja bila veoma pozitivna, rekao je ruski predsednik

PARIZ - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Francuskoj da su njegovi sastanci sa zapadnim liderima bili pozitivni. „

Razgovor sa američkim predsednikom Barakom Obamom, Putin je ocenio kao „značajan. Mislim da je razmena mišljenja bila veoma pozitivna", rekao je Putin novinarima povodom razgovora koje je vodio na marginama svečanog obeležavanja 70 godina savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svetskom ratu, prenele su agencije.

O susretu sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom Putin je rekao da pozdravlja njegove namere da zaustavi nasilje u Ukrajini, rekavši da Kijev mora da prestane sa kaznenom operacijom na jugoistoku zemlje i da za to ne postoji alternativa za rešenje krize na miran način.

Putin je naveo da je to jedini način da se stvore uslovi za početak realnog procesa pregovora sa pristalicama federalizacije zemlje, dok je prema američkim izvorima Obama pozvao Moskvu da odmah počne da sarađuje sa Kijevom na smanjenju tenzija.

Obama je izrazio uverenje da „smirivanje situacije zavisi od priznavanja Moskve novog ukrajinskog predsednika, kao i od prestanka ruske podrške separatistima na istoku Ukrajine".

Ranije juče Putin i Obama imali su odvojene susrete sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i francuskim predsednikom Fransoa Olandom. Putin je na jedno od novinarskih pitanja odgovorio da nije primetio protivurečnosti između sebe i zapadnih lidera sa kojima je razgovarao.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...