STRAŠNO: Ukrajinska vojska puca na civile dok beže iz Slavjanska, poginulo dvoje dece!
Foto: AP

Uništen raketni sistem

STRAŠNO: Ukrajinska vojska puca na civile dok beže iz Slavjanska, poginulo dvoje dece!

Planeta -
Ukrajinski vojska je nastavila sa artiljerijskim granatiranjem istočnog ukrajinskog grada Slavjansk, potvrdila je portparol gradonačelnika Stela Horoševa. Ukrajisnki predsednik je naložio odgovornim ministrima da stvore sve neophodne uslove za civile koji žele da odu

KIJEV - Ukrajinski vojska je nastavila sa artiljerijskim granatiranjem istočnog ukrajinskog grada Slavjansk, potvrdila je portparol gradonačelnika Stela Horoševa.

"Nekoliko granata eksplodiralo je u centru grada", kazala je Horoševa za rusku agenciju Itar Tas s i dodala da je granatiranje manje intenzivnije nego prethodnog dana i noći, preneo je Glas Rusije.

"Potvrđeno nam je da je ubijeno dvoje dece, 12-godišnji dečak i 6-godišnja devojčica. Prema prvim informacijama, oni su preminuli usled rana od gelera", izjavio je portparol Elijah Suzdaljev, prenosi Uninan.

Vojnici narodne milicije danas su, u blizini Slavjanska, uništili najmanje jedan višelansirni raketni sistem (MLRS), pošto su ukrajinski vojnici otvorili artiljerijsku vatru na Slavjansk dok je lokalno stanovništvo pokušavalo da napusti grad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track