(VIDEO) OVO SELO KRIJE TAJNU: Napušteno mesto u kome žive samo lutke!
Foto: Printskrin Youtube

Dolina lutaka

(VIDEO) OVO SELO KRIJE TAJNU: Napušteno mesto u kome žive samo lutke!

Planeta -
Nagoro se nalazi na Šikoku ostrvu u Japanu. Nekada je to bilo mesto sa velikim kompanijama i nekoliko stotina stanovniika. Međutim, tokom godina, došlo je do iseljavanja u potrazi za boljim životom

Kada se japanska umetnica Ajano Cukimi vratila u svoje rodno mesto pre 11 godina, to više nije bilo mesto kakvo ga ona pamti. Ljudi skoro da nije ni bilo, bivši stanovnici su ili urmli ili se odselili u veći grad, pa je ona odlučila da "oživi" selo lutkama.

Lutke su postavljene svuda po selu, na ulicama, u kućama, školama, farmama... Za 10 godina ona je sašila oko 350 lutaka i svaka od njih predstavlja nekadašnjeg stanovnika.

Nagoro se nalazi na Šikoku ostrvu u Japanu. Nekada je to bilo mesto sa velikim kompanijama i nekoliko stotina stanovniika. Međutim, tokom godina, došlo je do iseljavanja u potrazi za boljim životom.

"Kada pravim lutku, mislim na tu osobu koja će lutka predstavljati, mislim o tome kada su bili živi. Oni su kao moja deca", izjavila je Cukimi. Njen talenat je inače slučajno otkriven kada je zasadila seme, ali ništa nije niklo. Onda je napravila strašilo i ispostavilo da se veoma liči na njenog oca.

"Napravila sam i sebe kao lutku. Svakog dana ona gleda vatru, a trenutno spava", navodi japanska umetnica.

http://www.youtube.com/watch?v=HCKBZLOjB_8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track