DA SE NE BACI: Balistička reketa Rusima služi kao rezervoar za vodu!
Foto: Printscreen Yt

Verovali ili ne

DA SE NE BACI: Balistička reketa Rusima služi kao rezervoar za vodu!

Planeta -
Meštani sela Mologrenijevo u Altajskoj oblasti ostali su zaprepašćeni kada im je poplava nasukala deo interkontinentalnog balističkog projektila

SIBIR - Meštani sela Mologrenijevo u Altajskoj oblasti ostali su zaprepašćeni kada im je poplava nasukala deo interkontinentalnog balističkog projektila. Čuđenje nije trajalo dugo budući da je otkriveno da pripada jednoj porodici koja ovaj objekt koristi kao rezervoar za vodu.

Isprva, meštani su mislili da se radi o delu vasionskog broda koji je pao na zemlju, a potom se strahovalo i od moguće radijacije, međutim, ispostavilo se da je u pitanju bezopasni deo rezervoara raketnog motora.

Nikolaj Dočilov, zamenik šefa Federalnog naučno-proizvodnog centra, kaže da je ovaj deo rakete napravljen o karbonskih polimera.

"To je zaostatak od raketa iz 1992. godine. Ostalo je nekoliko ovakvih rezervoara, a kako nikada nisu bili punjeni gorivom, ljudi su ih uzimali za različite svrhe".

Tatjana Ždanova, čija porodica je vlasnik ovog rezervoara, kaže da je poplava odnela tank."Slomio je ogradu i otplutao dalje sa sve psima koji su se u njemu sakrili. Sada kada su svi čuli za ovaj rezervoar, možda ga prodamo nekome", navela je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=opisYBjQWVk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track