(FOTO) O NJIMA TREBA DA SE PRIČA: Berberin šiša za zagrljaj, čovek postavio frižider za gladne...
Foto: Twitter

Svaka čast!

(FOTO) O NJIMA TREBA DA SE PRIČA: Berberin šiša za zagrljaj, čovek postavio frižider za gladne...

Planeta -
Upoznajte ljude koji su učinili dobra dela, a ništa zauzvrat niti su tražili, niti šta očekuju

Kerol i Vili Fovler su planirali veliko venčanje za svoju ćerku Tamaru. Međutim, ona je mesec dana pre venčanja sve otkazala, a restoran je već bio rezervisan. Tada su njeni roditelji odlučili da sve to pretvore u dobro delo i pozvali sve beskućnike na ručak u ovom restoranu.

Došlo je 200 ljudi, a sve je proteklo u najboljem redu, dok Fovlerovi traže sponozora tako da ovo postane događaj koji će se odvijati jednom godišnje.

Pravi kuće od reciklaže

Zahvljajući ideji Gregorija Kolena, mnogi beskućnici u Kaliforniji imaju sigurno prenoćište. On ih prenosive kućice, od materijala koji pronalazi na otpadu, pošto živi u industrijskoj zoni.

One su veličine sofe i svaka od njih ima točkiće, tako da se može premeštati po želji. Sve je od recikliranog materijala, tako da ga skoro ništa i ne košta, a beskućnici imaju siguran krov nad glavom i toplo prenoćište.

Još jedna odlična ideja dolazi od čoveka iz Saudijske Arabije, koji je želeo da obezbedi hranu za sve one koji su gladni, a da pritom ne moraju da za to mole.

On je postavio veliki frižider ispred kuće, tako da svako može da ostavi šta želi, ali isto tako i da se posluži sa čime hoće.

Berberin u penziji koji šiša ljude za zagrljaj

Čovek koji je poznat kao Džo Berberin je 1988. godine otišao u penziju i od tada šiša i brije besplatno beskućnike u zamenu za zagrljaj!

Iako mnogi smatraju da frizura nije najveći problem ovih ljudi koji žive na ulici, ali Džo misli da im to i te kako znači, jer ih mnoge kompanije odbijaju na razgovorima samo zbog izgleda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja